Weghorst legt Schalke 04 op de pijnbank, probleemloze zege voor Bayern

13-03-2021 17:25 Laatste update: 17:28
41

Bayern München heeft een probleemloze overwinning geboekt op Werder Bremen in de Bundesliga. Ook VfL Wolfsburg boekte een ruime zege. Mede dankzij een hoofdrol van Wout Weghorst werd Schalke 04 verder in het moeras geduwd.

Bayern München - Werder Bremen 3-1
Bayern München boekte vorige week een belangrijke zege op rivaal Borussia Dortmund en die lijn werd tegen Werder Bremen moeiteloos doorgetrokken. Leon Goretzka opende na 22 minuten de score. De middenvelder kopte raak, nadat Thomas Müller een hoekschop met het hoofd had verlengd. Müller bediende na 35 minuten ook Serge Gnabry op knappe wijze: 2-0.

Bayern was simpelweg een maatje te groot voor Werder, dat na 67 minuten de derde tegentreffer moest incasseren. Robert Lewandowski kreeg de bal voor de voeten na een hoekschop en werkte van dichtbij binnen. Voor de Pool is het al zijn 32ste competitietreffer in 25 duels. Niclas Füllkrug deed daarna nog iets terug, maar het deerde Bayern niet. Der Rekordmeister vergroot de voorsprong op RB Leipzig tot vijf punten. De nummer twee komt zondag in actie tegen Eintracht Frankfurt.

VfL Wolfsburg - Schalke 04 5-0
VfL Wolfsburg had geen kind aan hekkensluiter Schalke 04. Uitgerekend Shkodran Mustafi opende de score voor de thuisploeg met een knullig eigen doelpunt. De bezoekers uit Gelsenkirchen hielden vervolgens tot de rust stand, maar in de tweede helft ging het hard. Weghorst maakte er na 51 minuten 2-0 van door overtuigend raak te schieten na een steekpass. De Nederlandse spits stond daarna met twee assists aan de basis van de goals van Bote Baku en Josip Brekalo: 4-0. Maximilian Philipp deed vervolgens nog een duit in het zakje.

Wolfsburg blijft zodoende stevig op de derde plaats staan, waarmee deelname aan de Champions League lonkt. Voor Schalke worden de problemen groter en groter. De hekkensluiter blijft steken op tien punten. De achterstand op FSV Mainz 05 en Arminia Bielefeld bedraagt respectievelijk elf en negen punten.