Real Madrid ontsnapt dankzij heerlijke uithaal Benzema in blessuretijd

13 maart om 18:30

Real Madrid is zaterdag ternauwernood ontsnapt aan puntenverlies in de Primera División. Karim Benzema nam de ploeg van coach Zinedine Zidane bij de hand tegen Elche: 2-1.

De Koninklijke had zijn laatste twee duels met Real Sociedad (0-0) en Atlético Madrid (1-1) niet gewonnen. Zidane besloot daarom tegen Elche zijn tactiek aan te passen. Real begon met drie verdedigers, waaronder Sergio Ramos. De weinig overtuigende Madrilenen hadden voor rust weliswaar de overhand tegen Elche, maar Casemiro en Benzema lieten na om de score te openen.

In de tweede helft ging het mis. Thibaut Courtois redde nog knap op een poging van Guido Carillo, maar de Belgische doelman moest het antwoord schuldig blijven op de kopbal van Dani Calvo. Real moest in de achtervolging en kwam dankzij Benzema met de schrik vrij. De Franse aanvaller kopte na 73 minuten raak op aangeven van invaller Luka Modric.

Met invaller Eden Hazard werd daarna de jacht op de drie punten geopend, maar pas in blessuretijd kon Real een zucht van verlichting slaan. Benzema schoot fantastisch raak: 2-1. De ploeg van Zidane kan zodoende gaan kijken hoe de titelrivalen het ervan afbrengen. Atlético heeft nog altijd vijf punten meer en speelde een duel minder, terwijl FC Barcelona ook weer kan passeren bij winst op Huesca.