LIVE-discussie: Emmen wil inhaalrace voortzetten tegen bekende Groningen

13 maart om 19:25

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft moeten sleutelen aan zijn opstelling voor het thuisduel met FC Emmen. De Groningers kunnen onder meer geen beroep doen op de geblesseerden Jörgen Strand Larsen en Mike te Wierik. 

Centraal achterin keert Ahmed El Messaoudi daardoor terug in de basis. Alessio da Cruz, die vorige week de Ajax-defensie nog het nodige werk bezorgde, staat door de absentie van Strand Larsen weer in de spits. Hij krijgt voorin onder meer gezelschap van Mohamed El Hankouri, die de voorkeur krijgt boven Paulos Abraham. Een mijlpaal is er voor Sergio Padt, die voor de 250ste keer onder de lat staat bij Groningen.

FC Emmen is de laatste weken aan een indrukwekkende inhaalrace bezig in de Eredivisie. Coach Dick Lukkien voert één noodgedwongen wijziging door ten opzichte van het duel met Sparta (1-1). Keziah Veendorp is de linksback, omdat Cavlan een blessure heeft. Basisspelers Glenn Bijl, Nick Bakker en Veendorp droegen ooit het groen-witte tenue, terwijl Lukkien assistent was in Groningen.

De opstellingen

FC Groningen: Padt, Dankerlui, El Messaoudi, Itakura, Van Hintum; Lundqvist, Suslov, Van Kaam; Joosten, Da Cruz, El Hankouri

FC Emmen: Verrips, Bijl, Araujo, Bakker, Veendorp; Vlak, Peña, Bernadou; Adzic, De Leeuw, Frei