Begrip voor Stekelenburg-keuze van De Boer: 'Onzin, je gaat naar EK om te winnen'

Begrip voor Stekelenburg-keuze van De Boer: 'Onzin, je gaat naar EK om te winnen'

Gepubliceerd: zondag 14 maart 2021 om 11:55zo 14-03-2021 om 11:55

Frans Hoek vindt het niet meer dan normaal dat bondscoach Frank de Boer Ajax-keeper Maarten Stekelenburg opgenomen heeft in de voorselectie van het Nederlands elftal. De sluitpost brengt een vracht aan ervaring met zich mee en heeft een streepje voor op de andere kandidaten, stelt Hoek.

"Maarten is topfit, dat is één. Heel essentieel. Wat hij doet, doet hij goed. Maar hij is nog niet echt op de proef gesteld", begint Hoek bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Het feit dat Frank hem erbij genomen heeft, zegt dat hij Stekelenburg als een potentiële kandidaat ziet voor het EK. Dat zegt al heel veel. Hij heeft niet het vertrouwen in alle andere keepers, die potentiële kandidaten zijn."

Hoek stelt dat er twee keepers zijn die hun plek in de selectie verdiend hebben. "Jasper Cillessen en Tim Krul. Waarom? Die hebben in het Nederlands elftal naar behoren gepresteerd. Die twee staan op dit moment niet ter discussie." De discussie gaat over wie er derde keeper gaat worden op het EK. "Je hoort vaker: we nemen een derde keeper mee, die kan opgeleid worden. Ik vind dat grote onzin", aldus Hoek. "Je gaat naar het EK om te winnen. Je gaat met het sterkst mogelijke team, dus ook met de sterkste keepers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet De Boer Stekelenburg meenemen naar het EK?

Ja, hij brengt veel ervaring met zich mee
82%
Nee, er zijn betere opties
18%
(2394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws