Vitesse wint voor het eerst sinds 2012 in Utrecht, rode voor teruggekeerde Bazoer

14-03-2021 16:27 Laatste update: 16:27
76

Vitesse heeft voor het eerst sinds 2012 weer eens een Eredivisie-wedstrijd gewonnen op bezoek bij FC Utrecht. Zonder smaakmaker Oussama Tannane en Matus Bero werd het 1-3 in de Domstad. Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Riechedly Bazoer in de slotfase: hij moest er met twee gele kaarten vanaf.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. Beide ploegen keken de kat uit de boom en namen maar weinig risico's. Bazoer kreeg al snel een gele kaart en wist daardoor dat hij de wedstrijd tegen Willem II met een schorsing aan zich voorbij moet laten gaan.

Aan het einde van de eerste helft brandde het duel los. Gyrano Kerk zette de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong: de Utrecht-aanvaller dook op bij de eerste paal na een goede voorzet van Bart Ramselaar en verschalkte Vitesse-keeper Remko Pasveer met buitenkant rechts: 1-0.

Een antwoord van de gasten uit Arnhem liet echter niet lang op zich wachten. Oussama Darfalou torende boven de Utrecht-defensie uit en kopte een goede voorzet van Danilho Doekhi achter een kansloze Eric Oelschlägel. Het waren twee schaarse kansen aan het einde van het eerste bedrijf, maar het zorgde wel voor een 1-1 tussenstand.

Na rust trok Vitesse de wedstrijd naar zich toe. Het was Utrecht-keeper Oelschlägel die in de fout ging en Darfalou onderuit tikte in de zestien. Scheidsrechter Jochem Kamphuis miste het in eerste instantie, maar na inmenging van de VAR ging de bal alsnog op de stip. Darfalou pakte het buitenkansje dankbaar uit en zette de 1-2 op het scorebord.

Niet veel later besliste Maximilian Wittek de wedstrijd in het voordeel van Vitesse. Hij schoot de bal met een droge pegel achter Oelschlägel en bracht de marge daarmee op twee. Bazoer pakte ongeveer tien minuten voor tijd nog zijn tweede gele kaart. In gevaar kwam de voorsprong van Vitesse, ondanks de zeven minuten extra speeltijd, niet meer.

Vitesse komt door de overwinning in De Galgenwaard steviger op de vierde plaats in de Eredivisie te staan en loopt twee punten uit op nummer vijf Feyenoord, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen PSV. Utrecht blijft steken op de zesde plaats.