Advocaat verklaart wisselbeleid tegen PSV: 'Bang dat er één niet doet wat ik wil'

Advocaat verklaart wisselbeleid tegen PSV: 'Bang dat er één niet doet wat ik wil'

14-03-2021 16:45 Laatste update: 16:47
76

Dick Advocaat is tevreden met het gelijkspel van Feyenoord op bezoek bij PSV. De oefenmeester zag zijn ploeg in de eerste helft goed voetballen, maar geeft toe dat het in het tweede bedrijf moeizamer ging. Doelman Nick Marsman krijgt de complimenten.

"Ik vond het een hele boeiende wedstrijd, met een terechte uitslag", begint Advocaat na het duel voor de camera van ESPN. "We hebben in de eerste helft vijf of zes honderd procent kansen gekregen om de wedstrijd te beslissen. Dat hou je alleen geen hele wedstrijd vol. In de tweede helft was het achteruit lopen en tegenhouden."

Advocaat wisselde zondagmiddag maar één keer en dat had een simpele reden, zo geeft hij toe. "Een elftal staat, de organisatie staat. Als ik dan door ga wisselen, ben ik altijd bang dat er één is die niet doet wat ik wil."

Marsman krijgt de complimenten van zijn trainer. "Die jongen doet het geweldig. Het is goed voor Feyenoord en voor die jongen ook, dat hij het zo goed doet", aldus Advocaat, die de vraag over een mogelijke Oranje-selectie al aan zag komen. "Ik ga daar helemaal geen antwoord op geven", lacht hij al voordat de vraag gesteld is. "Ik denk niet dat we al zo ver moeten kijken. Dat moet de bondscoach maar bepalen, daar ben ik er niet meer voor."