Ten Hag beoordeelt Haller bij Ajax: 'Niet juiste focus, hij moet de knop omzetten'

Ten Hag beoordeelt Haller bij Ajax: 'Niet juiste focus, hij moet de knop omzetten'

14-03-2021 19:08 Laatste update: 19:13
97

Erik ten Hag is kritisch op Sébastien Haller. De recordaankoop van Ajax is niet in blakende vorm en speelde ondanks de 0-2 overwinning een matige wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ten Hag spreekt van een 'regelmatige en zakelijke zege'. "Maar je moet heel kritisch zijn", aldus de trainer bij ESPN. "Zo'n wedstrijd moet in 5-0 eindigen, 2-0 is niet genoeg."

Haller kreeg in de tweede helft kansen op de derde Ajax-goal, maar had het vizier niet op scherp staan. "De honderd procent scherpte is er even niet", constateert Ten Hag. "Hij moet dat zelf bewerkstelligen. Tegenstanders zijn vastberaden om hem van scoren af te houden, dat betekent dat hij een tandje bij moet zetten. Het heeft niet met werklust te maken, wel met de juiste focus."

De suggestie dat Haller het mentaal moeilijk heeft met het feit dat hij niet in de Europa League mag spelen, beaamt Ten Hag. "Dat is een gegeven. Natuurlijk hebben we het erover met hem, maar het is zoals het is. Hij moet de knop omzetten. Wij bieden dingen aan, geven hem individuele trainingen met Gerald Vanenburg, maar hij moet zelf geprepareerd zijn voor het weekend. Maar het is een professional: als het moet, staat hij er."