VP's Elftal van de Week: twee hofleveranciers, één speler na PSV - Feyenoord

VP's Elftal van de Week: twee hofleveranciers, één speler na PSV - Feyenoord

15-03-2021 10:00
25

AZ en Willem II zijn de hofleveranciers in VP's Elftal van de Week na speelronde 26 in de Eredivisie. Ook Ajax, Feyenoord, Vitesse, Heracles Almelo, Fortuna Sittard, Sparta en FC Emmen zijn van de partij.

Nick Marsman (Feyenoord)
Elke Feyenoord-fan hield zijn hart vast op de momenten dat hij onder de Feyenoord-lat ging staan, maar Marsman bewijst dit seizoen ieders ongelijk. Tegen PSV was de doelman goud waard.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Na afloop ging het vooral over de nekklem van Groningen-trainer Danny Buijs, waarvan Bijl het slachtoffer was. Maar de FC Emmen-back speelde uitstekend. Met een goal was hij bovendien cruciaal.

Tom Beugelsdijk (Sparta)
Beugelsdijk tekende voor zijn eerste treffer in Sparta-dienst, maar zal vooral blij zijn met de drie punten tegen RKC Waalwijk. De afstand tot de degradatiestreep is nu negen punten, waardoor de Spangenaren veilig lijken.

Sebastian Holmén (Willem II)
Holmén is een speler van wie Willem II-trainer Zeljko Petrovic altijd op aan kan. Ook de Zweed beleeft een moeizaam seizoen, maar hij komt door zijn strijdlust altijd bovendrijven. Kopte zijn ploeg op voorsprong tegen Heerenveen.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Ajax verstevigde de koppositie door PEC Zwolle op een zuinige nederlaag te trakteren. Tagliafico bepaalde de eindstand al voor rust op 0-2 met zijn eerste Eredivisie-goal van het seizoen.

Teun Koopmeiners (AZ)
Veertien. Dat is het aantal goals dat Koopmeiners dit seizoen achter zijn naam heeft in de Eredivisie. De AZ-aanvoerder had er nog een extra kunnen krijgen, maar zijn vrije trap werd als eigen doelpunt van Joël Drommel aangemerkt.

Rai Vloet (Heracles Almelo)
Door het doelpunt van Vloet, zijn twaalfde van het seizoen alweer, kan Heracles naar boven kijken in de Eredivisie. Tien minuten voor tijd schoot hij prachtig raak vanaf een meter of twintig.

Mats Seuntjens (Fortuna Sittard)
Eén van de doelpuntenmakers bij Fortuna Sittard in het gewonnen uitduel met VVV-Venlo. Maar na afloop was Seuntjens helemaal in vorm: zijn reactie op zijn gele kaart, waarvan hij het bestaan niet wist, was onbetaalbaar.

Che Nunnely (Willem II)
Willem II pakte acht punten in de laatste vier wedstrijden en nadert de 'veilige' zone. Dat kan niet los worden gezien van Nunnely, die belangrijk is en afgelopen weekend ook scoorde tegen Heerenveen.

Myron Boadu (AZ)
Door drie eigen goals zou je het prachtige voetbal van AZ tegen FC Twente bijna vergeten. Boadu toonde, onder toeziend oog van bondscoach Frank de Boer, zijn blakende vorm.

Oussama Darfalou (Vitesse)
Twee doelpunten en een assist: dat is een rapport waarmee je thuis kunt komen. Darfalou mocht het door schorsingen weer eens laten zien van trainer Thomas Letsch en betaalde het vertrouwen dubbel en dwars uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s