Vorm geeft inkijkje bij oude club Tottenham: 'Dit is hoe Mourinho is als trainer'

Vorm geeft inkijkje bij oude club Tottenham: 'Dit is hoe Mourinho is als trainer'

14-03-2021 21:54 Laatste update: 22:10
8

Michel Vorm heeft een kijkje in de keuken gegeven over hoe het er intern aan toegaat bij Tottenham Hotspur. Volgens de voormalig doelman, die tussen 2014 en 2020 voor The Spurs speelde, leveren de spelers niet snel kritiek op manager José Mourinho.

Na afloop van het beladen treffen tussen Arsenal en Tottenham (2-1), plaatste Jan van Halst in de Ziggo Sport-studio zijn vraagtekens bij het wisselbeleid van Mourinho. Van Halst vroeg zich af waarom de Portugees bij een 1-1 stand een middenvelder (Moussa Sissoko) voor een aanvaller (Gareth Bale) wisselde. Van Halst vroeg daarna aan Vorm of de Tottenham-spelers Mourinho wel eens aanspreken op zijn keuzes.

"Nee, dat denk ik niet", vertelt Vorm. "Of ze daar te groot voor zijn? Dat denk ik wel. De soort spelers die rondlopen bij Spurs, zijn niet jongens die zich zo uitspreken of profileren tegenover de trainer. Ze verliezen nu natuurlijk, wat het zuur maakt. Zeker met die rode kaart. Maar dit is wel hoe Mourinho is als trainer."

Volgens Vorm is het echter niet zo dat Mourinho helemaal geen tegenspraak duldt. "Je kan wel met hem praten, maar hij is natuurlijk wel degene die bepaalt. Zolang je hem niet voor schut zet, kan je wel open met hem praten. Dat zeker. Het is ook een beetje de Nederlandse mentaliteit. Wij zijn gewend om onze mening te geven. Dat hoeft dan helemaal niet brutaal te zijn. Dat wordt alleen niet altijd gewaardeerd op dat niveau."