Van den Brom haalt de bekerfinale, Milan kan Scudetto wel vergeten

14-03-2021 22:40
36

John van den Brom heeft met KRC Genk de finale van de Belgische beker bereikt. De formatie uit Belgisch-Limburg won in Brussel met 1-2 van Anderlecht en zal het in de finale opnemen tegen Standard Luik.

Anderlecht - KRC Genk 1-2
Voor Van den Brom was de halve finale in Brussel een bijzondere. In het verleden werd de trainer uit Amersfoort kampioen met Anderlecht, maar zondagavond was hij trainer van de tegenpartij en mocht hij na negentig minuten de vuisten de lucht in steken. Paul Onuachu opende voor rust de score namens Genk en in de tweede helft maakte ex-Vitessenaar Matt Miazga een eigen doelpunt: 0-2.

Dat was echter nog niet de beslissing in de wedstrijd. Anderlecht deed iets terug via Adrien Trébel en omdat Jhon Lucumí rood kreeg aan Genkse zijde, werd het toch nog spannend. De formatie van Van den Brom hield echter knap stand en zal eind april in de bekerfinale uit gaan komen tegen Standard Luik, dat zaterdag met 0-1 van KAS Eupen won.

AC Milan - Napoli 0-1
Om in het spoor van koploper en stadgenoot Internazionale te blijven had AC Milan een thuiszege op Napoli nodig. Die kwam er niet: Matteo Politano scoorde vlak na rust en deed daarmee de titelkansen van Milan als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Rossoneri hebben nu namelijk negen punten achterstand op het stabiele Inter, dat die voorsprong niet meer uit handen lijkt te gaan geven. Juventus heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Milan en kan de tweede plaats over gaan nemen.