Ten Hag ziet 'levendige' Idrissi: 'Op dit moment niet echt in mijn voordeel'

15-03-2021 06:48 Laatste update: 07:06
26

Oussama Idrissi weet dat de statistieken tegen hem spreken, maar de Marokkaanse aanvaller vindt dat hij in zijn invalbeurten zijn waarde voor Ajax toont. De 25-jarige huurling van Sevilla speelde zondagmiddag tegen PEC Zwolle (0-2) een helft mee in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Dat is tot dusver de langste periode in een Ajax-shirt tijdens een officiële wedstrijd. De buitenspeler, die tijdens de winterperiode op huurbasis overkwam van het Spaanse Sevilla, probeert zich tijdens invalbeurten direct te onderscheiden. "In de minuten die ik krijg, wil ik iets laten zien aan de trainer, mijn ploeggenoten en het publiek." Tot dusver was Idrissi nog niet betrokken bij een Ajax-goal. "Als aanvaller word je redelijk afgerekend op je statistieken. En die zijn op dit moment niet echt in mijn voordeel", vertelt hij na afloop op de persconferentie, opgetekend door De Telegraaf.

Toch is Idrissi niet ontevreden in Amsterdam en voegt hij naar eigen zeggen in de speeltijd die hij krijgt, wel wat toe aan het spel van de koploper van de Eredivisie. "Ik denk wel dat ik mijn waarde toon door de kansen die ik creëer." Ten Hag is het met zijn pupil eens en zag dat Idrissi zondag tegen PEC prima inviel na rust. "Hij kwam er heel levendig in, met goede acties. Je ziet dat hij graag iets wil toevoegen."