Van de Looi moet lastige knopen doorhakken: 'Die spelers hebben de voorkeur'

Van de Looi moet lastige knopen doorhakken: 'Die spelers hebben de voorkeur'

15-03-2021 10:13 Laatste update: 13:16
24

Bondscoach Erwin van de Looi is zeer tevreden over de selectie van Jong Oranje voor het aankomende EK. De 49-jarige oefenmeester stelt dat het samenstellen geen gemakkelijke opgave was, mede door het ontbreken van een echte voorbereiding.

Maandagmorgen werd de definitieve EK-selectie van Jong Oranje bekend gemaakt voor het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië. Van de Looi spreekt van een erg mooie selectie. "Zoals altijd hebben we de selectie in goed overleg met de technische staf van het Nederlands elftal samengesteld. Het Nederlands elftal blijft natuurlijk altijd leidend, maar het is erg prettig dat we goed met elkaar hebben kunnen meedenken", laat de bondscoach weten in een persbericht.

Het samenstellen van de selectie, waarin Ajacied Brian Brobbey zijn debuut maakt en PSV’er Mohamed Ihattaren ontbreekt, was geen gemakkelijke opgave, gaat Van de Looi verder. "Bij het maken van onze selectie hebben we op een aantal posities lastige knopen moeten doorhakken. Door de korte voorbereidingstijd op het EK hebben spelers die bekend zijn met de speelwijze en werkwijze van Jong Oranje de voorkeur. Verder hebben we intensief contact gehad met clubs over de fitheid van spelers."

Dat laatste is een cruciaal punt geweest is het samenstellen van de selectie, beaamt Van de Looi. "We spelen namelijk drie wedstrijden in zeven dagen en hiervoor hebben we fitte spelers nodig. Met zo goed als geen voorbereiding hebben we simpelweg niet de luxe om te veel 'nieuwe' spelers in te passen in ons team of om niet-wedstrijdfitte spelers op te trainen. Al met al denk ik dat we met een prima selectie aan een mooi EK kunnen beginnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie