'Als Van Gaal bondscoach van de Leeuwinnen wordt, worden we wereldkampioen'

'Als Van Gaal bondscoach van de Leeuwinnen wordt, worden we wereldkampioen'

15-03-2021 15:55
41

Wilfred Genee ziet Louis van Gaal wel als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De presentator van Veronica Inside denkt dat de trainer een uitstekende opvolger van Sarina Wiegman zou zijn, die na de Olympische Spelen naar het vrouwenteam van Engeland vertrekt.

Hoe langer Genee er over nadenkt, hoe beter hij het idee van Van Gaal als bondscoach van de Oranjevrouwen vindt. "Hij schijnt heel charmant te zijn, als ik de vrouwen mag geloven", zegt de presentator tegen Shownieuws. "Misschien krijgen we dan wel een hele onverwachte kant van Louis van Gaal te zien. We spreken het bij dezen af: Louis wordt bondscoach! Ik draai helemaal bij."

Dat zou betekenen dat er na Wiegman weer een man aan het roer staat bij de Oranje Leeuwinnen. "Maar die waren allemaal niet van zijn niveau", zegt Genee. "Dat waren mislukte trainers bij de heren, die het dan maar bij de dames gingen proberen. Van Gaal is de meest succesvolle trainer van Nederland. Als hij naar de vrouwen gaat worden we wereldkampioen. Opgelost."