Liverpool wint nipt op bezoek bij Wolves, blessure Patrício flinke smet op duel

15-03-2021 23:00 Laatste update: 23:15
6

Liverpool heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. Na negentig minuten spelen stond er een 0-1 uitslag op het scorebord door een treffer van Diogo Jota. De blessure van Wolves-doelman Rui Patrício wierp een sluier over het duel.

Het was een weinig spectaculaire ontmoeting tussen Wolverhampton en Liverpool. Er werden in de eerste helft nauwelijks kansen gecreëerd en het doelpunt van Jota vlak voor rust viel vanuit het niets. De Portugees verschalkte zijn oud-ploeggenoot Patrício in de korte hoek en zorgde ervoor dat Liverpool met een goed gevoel aan de thee kon.

In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld nauwelijks. Kansen werden er bijna niet gecreëerd en het was een moment vlak voor het laatste fluitsignaal dat voor opschudding zorgde. Mohamed Salah dacht de 0-2 te maken, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Hij knalde daarbij tegen Patrício op, die per brancard van het veld moest. Hopelijk valt de blessure van de Wolverhampton-doelman mee.

Liverpool klimt door de overwinning naar de zesde plaats in de Premier League. Een teleurstellende rangschikking voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt 25 punten.