Update: 'VVV handelt snel na ontslag De Koning, 'Der Jos' woensdag al op het veld'

Update: 'VVV handelt snel na ontslag De Koning, 'Der Jos' woensdag al op het veld'

Gepubliceerd: woensdag 17 maart 2021 om 08:24wo 17-03-2021 om 08:24

Laatste update: woensdag 17 maart 2021 om 08:30wo 17-03-2021 om 08:30

VVV-Venlo moet het ontslag van Hans de Koning nog bevestigen, maar heeft volgens Voetbal International al een opvolger in huis. Jos Luhukay – tijdens twee periodes al speler van VVV – zal na 32 jaar terugkeren in De Koel.

Der Jos maakte tijdens zijn lange trainerscarrière vooral naam in Duitsland, waar hij zich ontpopte tot promotiespecialist, maar gaat op 57-jarige leeftijd debuteren als Eredivisie-trainer. Volgens Voetbal International wilde VVV hem al voor komend seizoen vastleggen, maar wordt zijn aanstelling met een paar maanden vervroegd. Naar verwachting gaat hij woensdag al zijn eerste training leiden.

Eerder op de maandag meldden diverse media al dat De Koning zijn langste tijd in De Koel gehad heeft. Hij leidde VVV tijdens het vorige seizoen uit de degradatiezorgen en haalde dit seizoen de halve finale van de KNVB Beker, maar heeft zijn ploeg de laatste weken niet aan de praat kunnen krijgen. De Venlonaren zijn na zeven Eredivisie-nederlagen op rij afgezakt naar plek vijftien, met één punt voorsprong op de degradatiestreep.

Update: Jos Luhukay wordt woensdag gepresenteerd bij VVV-Venlo, zo meldt De Telegraaf. De club wil na het ontslag van Hans de Koning zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep hebben staan. Luhukay was al in beeld om De Koning na dit seizoen op te volgen, maar staat dinsdag voor het eerst op het veld bij VVV. 'Der Jos' zal aanstaande zondag voor het eerst een wedstrijd van VVV leiden op bezoek bij PEC Zwolle.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws