'Flick-aanhanger' Rummenigge kiest partij bij Bayern: 'We zouden gek zijn'

'Flick-aanhanger' Rummenigge kiest partij bij Bayern: 'We zouden gek zijn'

16-03-2021 08:26
16

De toekomst van Hansi Flick zou onzeker zijn bij Bayern München, maar topman Karl-Heinz Rummenigge schaart zich achter de uiterst succesvolle oefenmeester. Hij hoopt dat Flick voorlopig nog werkzaam is in de Allianz Arena.

"We zouden gek zijn om Flick vroegtijdig te laten gaan", zegt Rummenigge tegen de Deutschen Presse-Agentur. De 56-jarige trainer van de Bundesliga-grootmacht is in beeld om na het EK het stokje over te nemen van Joachim Löw bij het Duitse elftal. Volgens BILD zou niet iedereen bij Bayern daar rouwig om zijn. Het botert namelijk niet tussen Flick en technisch directeur Hasan Salihamidzic.

De twee zouden vooral qua transferbeleid niet op één lijn zitten: de Bosniër haalt spelers waar de trainer het niet mee eens is. Flick zou bovendien het gevoel hebben dat de overige beleidsbepalers op de hand van Salihamidzic zijn. Die verhalen doen overigens al langer de rondte in Duitsland, waarbij Rummenigge juist wél tot de aanhangers van Flick wordt gerekend.

"Het is de meest succesvolle periode in de geschiedenis van Bayern München", stelt de CEO, die benadrukt dat Flick een contract heeft tot medio 2023 bij de Champions League-winnaar. "Ik wil bij Bayern blijven en hier nog meer titels winnen", laat de coach zelf weten.