'Open en eerlijk gesprek' met Bijlow: 'Moeizaam, heb ik mijn zorgen over geuit'

'Open en eerlijk gesprek' met Bijlow: 'Moeizaam, heb ik mijn zorgen over geuit'

16-03-2021 10:10
82

Het is nog de vraag voor welke keeper Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi kiest op het EK. Justin Bijlow leek de beste papieren te hebben, maar kwakkelt met zijn fitheid en keept amper bij Feyenoord.

Naast Bijlow zijn Maarten Paes (FC Utrecht) en Kjell Scherpen (Ajax) geselecteerd door Van de Looi. "Over de keepers is uitgebreid gesproken", laat de bondscoach weten aan Voetbal International. "Ik heb ook afgelopen week met Justin Bijlow gebeld en zijn situatie besproken."

"Die is moeizaam, daar heb ik ook mijn zorgen over geuit", vervolgt Van de Looi. "Zeker ook over zijn rol binnen Jong Oranje. Daar hebben we open en eerlijk over gesproken. De precieze inhoud van het gesprek en wat zijn rol gaat worden in Hongarije, dat gaan we daar wel zien. Maar het is wel iets wat aandacht heeft gehad. We hebben contact met de medische staf van Feyenoord. Als hij niet fit was geweest dan had ik hem niet meegenomen."

Paes en Scherpen spelen op dit moment hun wedstrijden bij Jong FC Utrecht en Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Het zijn drie goede keepers, maar ze zitten geen van allen in de luxepositie dat ze tegenwoordig een basisplaats hebben bij een Eredivisie-club. Maar ik heb alle vertrouwen in alle drie de doelmannen hoor."