VVV grijpt in en neemt afscheid van De Koning: 'Al met al een vervelend besluit'

VVV grijpt in en neemt afscheid van De Koning: 'Al met al een vervelend besluit'

16-03-2021 10:26 Laatste update: 10:28
102

VVV-Venlo neemt per direct afscheid van trainer Hans de Koning. Dat heeft de nummer vijftien van de Eredivisie dinsdagochtend bekendgemaakt.

De Koning wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de laatste weken, waardoor VVV nog maar één punt verwijderd is van de streep. De Venlose club meldt dat de zestigjarige trainer in een 'persoonlijk gesprek' op de hoogte is gesteld. Jos Luhukay moet hem vóór de eerstvolgende competitiewedstrijd, komende zondag tegen PEC Zwolle, opvolgen.

Enkele weken geleden maakten VVV en De Koning al bekend dat de wegen aan het einde van het seizoen zouden scheiden. "Na zorgvuldig overleg hebben wij de beslissing moeten nemen om per direct afscheid te nemen van Hans", reageert technisch manager Stan Valckx. "Enkele weken geleden hebben we natuurlijk gezamenlijk besloten aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen van elkaar."

"Wij hebben gemeend, na het uitblijven van recente sportieve resultaten, dat we nu actie moesten ondernemen om een kentering teweeg te brengen in de neerwaartse spiraal waarin we momenteel op sportief vlak zitten. Het allerbelangrijkste is namelijk dat we VVV-Venlo voor de Eredivisie behouden."

Valckx spreekt 'al met al' van een 'vervelend besluit'. Hij is De Koning dankbaar voor het dienstverband van anderhalf jaar. "Per slot van rekening heeft hij, samen met staf en spelersgroep, VVV-Venlo afgelopen seizoen in de Eredivisie weten te houden."