Verrassend transfernieuws uit Zweden: Ajax en Europese elite scouten Gudmundsson

Verrassend transfernieuws uit Zweden: Ajax en Europese elite scouten Gudmundsson

16-03-2021 13:19 Laatste update: 14:26
182

Sensationeel transfernieuws uit Zweden: Gabriel Gudmundsson van FC Groningen staat in de belangstelling van grote clubs uit Engeland, Duitsland, Italië én Nederland, waaronder Manchester City en Ajax.

De Zweedse krant Aftonbladet pakt uit met het nieuws dat Gudmundsson de aandacht van de Europese elite heeft getrokken. Naast Manchester City zou het gaan om Borussia Dortmund, RB Leipzig, Napoli en Ajax. Die clubs hebben de Zweedse vleugelverdediger (21) in elk geval 'nadrukkelijk gescout', klinkt het.

Wedden

Meer odds

"Belangstelling is leuk, maar ik focus me nu op Groningen. De rest komt na dit seizoen wel", reageert Gudmundsson koeltjes tegenover Fotbollskanalen. Zaakwaarnemer Martin Dahlinm onthoudt zich van commentaar. RB Leipzig en Napoli zouden de beste papieren hebben.

Volgens Voetbal International ligt er nog geen concreet bod op tafel voor Gudmundsson. Wel is FC Groningen op de hoogte van de 'toenemende belangstelling.

Gudmundsson speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij vijf assists gaf. "In zijn nieuwe rol als wingback doet hij het meer dan uitstekend", zei Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen, onlangs in een interview met VI over Gudmundsson, die werd binnengehaald als linksbuiten.

Gudmundsson heeft in Groningen een contract tot medio 2022. De afgelopen wedstrijden stond hij aan de kant met een enkelblessure. Hij is de zoon van voormalig Zweeds international Niklas Gudmundsson en kwam in 2019 over van Halmstads BK.