'Bij Feyenoord had ik twee goede backs voor me, hier zit ik er dichter tegenaan'

'Bij Feyenoord had ik twee goede backs voor me, hier zit ik er dichter tegenaan'

18-03-2021 00:05
14

Ian Smeulers liep al vrijwel zijn hele leven bij Feyenoord rond, maar zet als huurling van FC Dordrecht en Willem II zijn eerste voorzichtige stapjes in het profvoetbal. De 21-jarige linksback speelt sinds begin februari in Tilburg en sprokkelde dertig Eredivisie-minuten bij elkaar, verdeeld over drie korte invalbeurten.

Smeulers koestert echter wat hij heeft, vertelt hij aan het Brabants Dagblad. "Ik ben zonder grote verwachtingen bij Willem II gekomen", aldus de jeugdinternational, die vooral ervaring op wil doen. "Bij Feyenoord had ik twee heel goede linksbacks (Tyrell Malacia en Ridgeciano Haps, red.) voor me in de rangorde. Dan weet je dat de kans op spelen heel erg klein is. Hier zit ik er dichter tegenaan. Alleen dat al geeft een goed gevoel."

Inmiddels is hij in een felle degradatiestrijd verwikkeld met Willem II. "Bij Feyenoord in de jeugd heb ik altijd de druk gevoeld van het moeten presteren. Prijzen pakken. Maar ik merk wel dat dat toch net wat anders is dan de druk bij een ploeg die tegen degradatie vecht. Dat is toch nóg intenser." De nummer zestien van de Eredivisie heeft inmiddels de weg omhoog ingezet en krijgt de veilige plekken weer in zicht: met de teamgeest zit het wel goed, merkt Smeulers. "Aanmoedigen, aanwijzingen geven... Dat doen de andere bankzitters ook en dat is mooi om te zien. Bij tegenstanders gebeurt dat een stuk minder, valt mij op."

Willem II heeft nu nog acht wedstrijden om alsnog boven de degradatiestreep te eindigen: Smeulers wil zijn steentje bijdragen, hoe klein dat steentje ook is. "Ook al moet ik in de 92ste minuut invallen, dan nog zal ik er honderd procent voor gaan", klinkt het. "Willem II heeft mij een kans geboden, dat wil ik graag terugbetalen met alles wat ik in me heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie