Stengs hoopt op stap naar topcompetitie: Dat zijn mooie clubs

Stengs hoopt op stap naar topcompetitie: "Dat zijn mooie clubs"

18-03-2021 07:28
64

Calvin Stengs vindt dat hij de stijgende lijn te pakken heeft bij AZ. De 22-jarige aanvaller begon moeizaam aan het seizoen, maar durft inmiddels zijn ambities uit te spreken. Hij staat open voor een mooie transfer.

Stengs was in de laatste vier Eredivisie-duels goed voor drie assists en scoorde één keer. "Ik ben zeker nog niet tevreden, maar ik heb de stijgende lijn te pakken", zegt hij tegen ESPN. De Oranje-international hoopt een mindere periode – na het vertrek van Arne Slot - te hebben afgesloten. "Ik denk dat ik er in die periode dat de trainer vertrok ook wel minder inzat. Ik heb toen wel meerdere mindere wedstrijden gespeeld."

De Alkmaarse smaakmaker benutte de winterstop om alles op een rijtje te zetten. Hij sprak veel met familie en zijn zaakwaarnemers. "Ze zeiden: je weet wat je kan, laat het dan gewoon zien. En heb schijt aan wat de mensen zeggen, maar neem de dingen mee waar waarheid inzit. Dat probeer ik nu te vertalen naar wedstrijden."

De zaakwaarnemer van Stengs, Mino Raiola, bracht Justin Kluivert en Brian Brobbey al naar RB Leipzig. "Dat zijn mooie clubs, maar ik heb hier nog een contract voor twee jaar. Maar ik heb wel ambities natuurlijk en die durf ik ook wel uit te spreken", doelt hij op een overstap naar een grote competitie. "We gaan kijken wat er in de zomer gaat gebeuren."

Stengs is blij met zijn ontwikkeling. Zo pakt hij twintig procent meer ballen af dan vorig seizoen. "Mensen dachten: die werkt niet hard. Maar ik loop ongeveer 11,5 kilometer per wedstrijd. Dat is bij ons in het team het derde hoogste. Ik moet het wel vertalen naar het afpakken van ballen, bijvoorbeeld. Dat gaat wel beter en is ook nodig als je verder wil. In een topcompetitie wordt meer gevraagd dan leuk voetballen."