Simeone bespreekt verrassende Suárez-wissel: 'Daarom was het nodig'

Simeone bespreekt verrassende Suárez-wissel: 'Daarom was het nodig'

18-03-2021 12:54 Laatste update: 13:24
12

Diego Simeone neemt het Luis Suárez niet kwalijk dat hij woensdagavond liet blijken niet blij te zijn met zijn wissel tijdens het verloren Champions League-duel met Chelsea. De Uruguayaanse spits werd na een uur spelen uit het veld gehaald en nam zichtbaar ontevreden plaats op de tribune.

"Het is normaal dat Suárez boos was over zijn wissel. Alle spelers willen op het veld blijven staan. Maar we wilden op een andere manier aanvallen en daarom was het nodig om enkele wijzigingen aan te brengen", verklaarde de trainer van Atlético Madrid op zijn persconferentie.

De Madrilenen stond op het moment van de wissel met 1-0 achter door een doelpunt van Hakim Ziyech. Het aangepaste strijdplan ging dus ten koste van de topscorer van Atlético. "Door Llorente en Sául op de vleugels te zeggen, Lemar in het midden, Correa met Dembélé in de aanval plus João Félix erachter, konden we meer dynamiek in de aanval krijgen", lichtte Simeone de wissel toe. "We kwamen niet zo vaak in de zestien als we zouden willen en hadden het daar moeilijk mee, het moest anders."

Ondanks de tactische aanpassing van de Argentijnse oefenmeester verloren de Spanjaarden uiteindelijk alsnog met 2-0 van Chelsea en zijn ze uitgeschakeld in de Champions League.