Lang tekent langlopend contract bij Club Brugge, Ajax ontvangt zes miljoen euro

Lang tekent langlopend contract bij Club Brugge, Ajax ontvangt zes miljoen euro

18-03-2021 13:41 Laatste update: 16:16
101

Noa Lang blijft ook na dit seizoen speler van Club Brugge. De aanvaller, die door de Belgische club gehuurd wordt van Ajax (met een verplichte optie tot koop), heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024. Dat bevestigt Brugge aan Gazet van Antwerpen.

Club Brugge neemt Lang voor een bedrag van zes miljoen euro over van Ajax na dit seizoen. Dat moet de Belgische club ook, aangezien het om een verplichte koopoptie ging. Lang is een van de smaakmakers in de Jupiler Pro League en zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op twintig miljoen euro. Daarmee is hij meteen de waardevolste speler uit de Belgische competitie. Hij kwam dit seizoen al tot 12 goals en 7 assists in 21 wedstrijden.

Uit de prospectus die Brugge uitgaf in het kader van de aanstaande beursgang, blijkt dat Lang na dit seizoen nog tot medio 2024 onder contract staat. Dat had Brugge nog niet officieel gecommuniceerd, maar is nu wereldkundig. Brugge bevestigt het nieuws in gesprek met Het Gazet van Antwerpen. Meer informatie wil de club pas geven wanneer de huurdeal van Lang na dit seizoen afloopt.