Versterking voor Mancini in technische staf Italië: icoon begint als assistent

Versterking voor Mancini in technische staf Italië: icoon begint als assistent

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 14:53do 18-03-2021 om 14:53

Laatste update: donderdag 18 maart 2021 om 14:58do 18-03-2021 om 14:58

Daniele De Rossi gaat aan de slag als assistent-trainer van Roberto Mancini bij het nationale elftal van Italië, zo maakt de Italiaanse voetbalbond bekend. Het is de eerste klus voor het AS Roma-icoon als trainer. 

"Ik ben heel blij met zijn komst", geeft een verheugde Mancini aan in een reactie op de website van de Italiaanse bond. "Ik ben overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal kunnen leveren en ik hoop dat zijn eerste ervaring als trainer nuttig zal zijn voor de toekomst."

De Rossi, die vrijwel zijn gehele carrière in actie kwam voor Roma, nam vorig seizoen afscheid van het betaalde voetbal na een kort avontuur bij het Argentijnse Boca Juniors. Hij gaat proberen om bij het Italiaanse elftal de kneepjes van het vak te leren van Mancini. "Ik ben blij dat ik bij de nationale ploeg kan starten aan dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière", aldus De Rossi. "Ik bedank bondsvoorzitter Gravina en bondscoach Mancini voor het vertrouwen. Ik ben blij dat ze in mij geloven."

De Rossi zelf is natuurlijk geen vreemde voor het Italiaanse elftal. De voormalig middenvelder trok 117 keer het shirt aan van de Squadra Azzurra. In 2006 werd hij wereldkampioen, in 2012 vice-Europees Kampioen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws