Terugdenken aan tijd bij Twente, Feyenoord en Willem II: 'Dat doet iets met je'

Terugdenken aan tijd bij Twente, Feyenoord en Willem II: 'Dat doet iets met je'

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 15:44do 18-03-2021 om 15:44

Renato Tapia denkt met veel plezier terug aan zijn tijd in Nederland. De middenvelder, inmiddels actief voor het Spaanse Celta de Vigo, geeft aan dat hij veel heeft geleerd in de Eredivisie. Zijn laatste periode bij Feyenoord verliep echter minder, zo geeft hij aan.

Tapia kwam binnen bij Twente en groeide daar al snel uit tot een zeer gewaardeerde kracht. "Ik heb hele goede herinneringen aan Twente", vertelt de Peruaan in gesprek met het clubkanaal van Celta de Vigo. "Ze verwelkomden me met open armen, mijn dochter werd er geboren, ik leerde er Nederlands."

Bij Feyenoord maakte Tapia mee hoe het was om te voetballen om de prijzen. "De druk was er om Europees voetbal te halen en kampioen te worden", vervolgt Tapia, die ook mindere tijden kende in De Kuip. "Ik was een tijd gefrustreerd, verloor de motivatie omdat ik weinig speelde."

Mede daarom besloot Tapia om in de winter van 2018/2019 op huurbasis te vertrekken naar Willem II. "Bij die club kreeg ik de smaak weer te pakken. We bereikten na vele jaren weer eens de bekerfinale en dat doet toch iets met je", sluit Tapia af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws