Perez over nieuwe rol Gravenberch: 'Frenkie de Jong bijvoorbeeld beter op links'

Perez over nieuwe rol Gravenberch: 'Frenkie de Jong bijvoorbeeld beter op links'

18-03-2021 22:02
11

ESPN-analist Kenneth Perez is wel te spreken over de tactische variant op het middenveld van Ajax. Doordat Daley Blind op het middenveld speelt, is Ryan Gravenberch van de linker- naar de rechterzone verhuisd: en daar speelt de achttienjarige jeugdinternational meer dan behoorlijk, vindt hij.

Ajax ging met een 0-1 voorsprong de rust in tegen BSC Young Boys: Gravenberch leidde de treffer van David Neres in door goed druk te zetten. "Wat ik wil zeggen over Gravenberch: hij speelt nu aan de rechterkant", aldus Perez tijdens de rustanalyse. "Het klinkt heel gek, maar links of rechts staan kan écht een wereld van verschil zijn. Frenkie de Jong bijvoorbeeld is vanaf links vele malen beter dan vanaf rechts."

Volgens de Deen is het goed dat Gravenberch alvast kan wennen aan een nieuwe positie. "Hij is nog heel erg jong, dus hij kan nog een aantal jaren aan beide kanten gaan werken. Of op 6, wie weet? Maar hij zit nu nog niet vast aan één kant, dat is gunstig. Zeker als je met Daley Blind speelt, want die zou niet op rechts kunnen."