Spelersrapport Ajax: man van de wedstrijd voorin, geen enkele onvoldoende

Spelersrapport Ajax: man van de wedstrijd voorin, geen enkele onvoldoende

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 22:52do 18-03-2021 om 22:52

Ajax rekende donderdagavond definitief af met BSC Young Boys, dat een week na de oorwassing in Amsterdam ook in Zwitserland klop kreeg van de Amsterdammers (0-2). VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Maarten Stekelenburg - 7: in Amsterdam heeft vrijwel niemand het nog over Andre Onana en dat is de verdienste van Stekelenburg. De routinier kwam weer niet in de problemen. Vrijdag krijgt hij te horen of hij definitief terugkeert in de Oranje-selectie.

Devyne Rensch - 6: mocht weer naar hartenlust aanvallen van Ten Hag en dat was niet aan dovemansoren gericht. Een assist of goal leverde het niet op, maar Rensch beleefde een prima avond. Verdedigend was het niet helemaal feilloos.

Edson Álvarez - 6: anders dan de eindstand doet vermoeden, was het geen walk in the park voor Álvarez in het Stade de Suisse. De Mexicaan was druk met het spitsenduo Nsame-Elia en ontsnapte aan een penalty na een bal op de arm.

Lisandro Martínez - 6,5: heeft zich definitief in het elftal van Ten Hag gemetseld. Martínez hield vrij gemakkelijk stand en deed in tegenstelling tot de Europa League-return tegen Lille OSC geen gekke dingen.

Nicolás Tagliafico - 6,5: kreeg twee goede kansen, nadat hij afgelopen weekend zijn eerste goal van het seizoen maakte. Voor rust had hij geluk dat scheidsrechter Bobby Madden geen gele kaart trok: bij de volgende is Tagliafico geschorst.

Daley Blind - 7: het is een genot om hem aan het werk te zien op het middenveld, ook al kwam hij niet heel vaak prominent in een beeld. Een fitte blind is onbetaalbaar voor Ajax.

Ryan Gravenberch - 7: speelde in een controlerende rol aan de rechterkant van het Ajax-middenveld en dat ging hem goed af. Hoogtepunt van zijn wedstrijd was de balverovering waaruit de 0-1 uit werd geboren.

Davy Klaassen - 6,5: snapt het gewoon. In de Eredivisie is Klaassen een ijzersterk tandem met Sébastien Haller, mits de Frans-Ivoriaanse spits zijn dag heeft. En ook met een andere type spits als Tadic kan Klaassen uit de voeten.

Antony - 6,5: heeft een moeizame periode achter de rug, maar de klasse druipt eraf bij Antony. De Braziliaan had veel goede voortzettingen in huis. Heel beslissend was hij desondanks niet.

Dusan Tadic - 7,5: zó belangrijk... Met een assist en een goal was Tadic cijfermatig weer de grote man bij Ajax. Door zijn verzilverde strafschop is hij de tiende speler met minimaal twintig goals namens een Nederlandse club in Europees verband.

David Neres - 6,5: scoorde weer en nadert het niveau van voorjaar 2019, toen hij doorslaggevend was in de befaamde Champions League-campagne van Ajax. Toch is er nog het één en ander aan te merken op zijn spel. Iets wat hij normaal in overvloed heeft, ontbrak in Bern: diepgang.

Invallers

Mohammed Kudus - x: viel na 65 minuten in voor Blind en speelde te kort voor een beoordeling.
Oussama Idrissi - x: viel na 65 minuten in voor Neres en speelde te kort voor een beoordeling.
Sean Klaiber - x: viel na 74 minuten in voor Tagliafico en speelde te kort voor een beoordeling.
Brian Brobbey - x: viel na 80 minuten in voor Antony en speelde te kort voor een beoordeling.
Perr Schuurs - x: viel na 80 minuten in voor Rensch en speelde te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Ben je het eens met deze cijfers?

Ja, helemaal
28%
Grotendeels wel
49%
Beetje wel, beetje niet
11%
Grotendeels niet
4%
Wie geeft deze cijfers?!
8%
(1445 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws