Breaking news

EK-stunt van debutant Finland overschaduwd door Eriksen-gebeurtenissen

Ajax freewheelt ook in Bern over Young Boys heen en is kwartfinalist Europa League

Ajax freewheelt ook in Bern over Young Boys heen en is kwartfinalist Europa League

Gepubliceerd: donderdag 18 maart 2021 om 22:49do 18-03-2021 om 22:49

Ajax is kwartfinalist in de Europa League. Het eerste duel met Young Boys werd ruim gewonnen en ook de tweede wedstrijd leverde geen problemen op. Na een wat onrustig begin werd het 0-2.

Ajax leek de buit al binnen te hebben na de 3-0 overwinning van vorige week in Amsterdam, al werd de ploeg van Erik ten Hag ook gewaargeschuwd omdat Young Boys onvoorspelbaar uit de hoek kan komen. Daar weet het Bayer Leverkusen van Peter Bosz alles van.

De Zwitsers hadden het zeker nog niet opgegeven en dat bleek wel in de openingsfase. Ajax moest achteruit en ontsnapte tot twee keer toe aan een vroege tegentreffer, die Young Boys vast en zeker in een stunt had doen laten geloven. Maar nadat Young Boys meerdere kansen op 1-0 had laten liggen, liet Ajax zich zien. Een schot van Daley Blind werd nog gekraakt, maar David Neres haalde wel de trekker over. Hij schoot Ajax na twintig minuten op 0-1 en dus in veilige haven. De arbitrage stond donderdagavond in Bern aan de kant van Ajax. Een discutabele handsbal van Edson Álvarez werd niet bestraft met een penalty. 

En ook in de tweede helft mocht Ajax niet klagen. Dusan Tadic kreeg namelijk wél een strafschop in een vergelijkbare situatie. Hij schoot vanaf de stip de 0-2 binnen. De 1-2 van Young Boys werd afgekeurd vanwege buitenspel. De VAR had al drie keer in het voordeel van Ajax geoordeeld.

Van spanning was al ruim vijftig minuten geen sprake meer, Ajax had de buit al binnen en maakte geen aanstalten om een grote score neer te zetten. De ingevallen Brian Brobbey en Oussama Idrissi zochten wel naar persoonlijk succes. De basisspelers die op scherp stonden (Daley Blind, David Neres en Nicolas Tagliafico), speelden de wedstrijd niet uit.

Ajax is voor de derde keer in vier jaar kwartfinalist in een Europees toernooi (2x Europa League, 1x Champions League) en weet vrijdag wie het treft. De loting begint om 13.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws