Southgate wil vaccins voor voetballers: 'Voetballerij kan ook zelf vaccins kopen'

Southgate wil vaccins voor voetballers: 'Voetballerij kan ook zelf vaccins kopen'

19-03-2021 08:48 Laatste update: 08:51
19

De Engelse bondscoach Gareth Southgate pleit ervoor dat voetballers in Engeland zo snel mogelijk gevaccineerd worden tegen het coronavirus. Volgens de vijftigjarige manager lopen spelers veel risico, waardoor ze nu al recht hebben op een vaccinatie.

"Bijna alle kwetsbare mensen hebben hun eerste vaccin gehad. In mijn optiek komen we bij op punt dat ook professionele sporters op de lijst moeten", vertelt Southgate tijdens zijn selectie-presentatie voor de komende interlands. "We vragen de voetballers om te blijven spelen, ze moeten in quarantaine als ze uit bepaalde situaties komen, ze moeten risico nemen als ze teruggaan naar hun families en veel van hen zijn al eens besmet met het virus, omdat ze blijven werken."

"Ik vind niet dat spelers voorrang moeten krijgen op zorgmedewerkers of leraren, maar we komen wel bij het punt dat het acceptabel wordt om ook hen te gaan vaccineren", gaat Southgate verder. "De voetballerij zou ook zelf vaccins kunnen kopen, om zo geld voor de gezondheidszorg te besparen."

Op donderdag 25 maart speelt Engeland haar eerste duel in de WK-kwalificatie. De ploeg van Southgate neemt het dan op tegen San Marino. Later die week spelen de Engelsen nog twee kwalificatieduels, tegen Albanië (28 maart) en tegen Polen (31 maart).