'Verwacht toch niet dat we uit bij Utrecht, Vitesse en Feyenoord de punten halen?'

'Verwacht toch niet dat we uit bij Utrecht, Vitesse en Feyenoord de punten halen?'

19-03-2021 10:13
17

Arjan Swinkels, verdediger van VVV-Venlo, was verrast toen hij hoorde dat zijn club besloten had om trainer Hans de Koning te ontslaan. De Venlonaren, die deze week Jos Luhukay aanstelden als zijn opvolger, waren ontevreden over de resultaten.

VVV verloor zeven wedstrijden op rij en dat was voor de clubleiding reden om De Koning de laan uit te sturen. "Maar ik zag het niet aankomen", zegt Swinkels in het Brabants Dagblad. "Ik denk dat geen enkele speler dit had verwacht. We hebben zeven keer op rij verloren, maar in de serie speelden we ook uit tegen FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord. Op voorhand verwacht je niet dat VVV daar veel punten gaat halen, toch?"

De Limburgers staan op de vijftiende plaats en hebben nog maar één punt meer dan Willem II, dat net onder de streep staat. Toch maakt de stopper zich nog geen zorgen. "Onze houvast is dat we het begin januari heel goed hebben gedaan. Om dat gevoel weer terug te krijgen, moeten we dicht bij elkaar blijven. Als we uiteenvallen in allemaal eilandjes, dan is er geen houden meer aan en zijn we verloren. Ik heb er vertrouwen in. Bovendien: we staan nog steeds boven de streep, hè?"

Dit weekend speelt VVV een belangrijke uitwedstrijd bij PEC Zwolle en moet Willem II proberen om een resultaat te halen bij Vitesse. Ook RKC, ADO Den Haag en FC Emmen strijden nog om degradatie af te wenden.