Geen Heerenveen-transfer voor Brama: 'Had ik graag iets eerder willen weten'

Geen Heerenveen-transfer voor Brama: 'Had ik graag iets eerder willen weten'

19-03-2021 12:56
12

Wout Brama was in 2014 bijna speler van sc Heerenveen geweest. De ervaren middenvelder, die vrijdagavond met FC Twente tegen de Friezen zal spelen, werd op het laatste moment afgewezen.

Dwight Lodeweges was destijds trainer in het Abe Lenstra Stadion en wilde Brama maar wat graag naar Heerenveen halen. "Ik wilde graag met Dwight werken", laat de huidige Twente-captain weten in It Pompebledsje, het fanmagazine van de Friezen. "Super fijne man en een hele positieve trainer. We moesten het financieel nog afronden, maar ik was zelfs al naar huizen in de omgeving van Heerenveen aan het kijken."

Toch kwam het er niet van. De clubleiding van de Friezen zag op het allerlaatste moment van een overstrap af. "Toen besloten ze dat ze me toch niet wilden hebben", brengt Brama dat moment in herinnering. "Ik zou de ontwikkeling van Marten de Roon in de weg staan. Daar had ik ook wel begrip voor hoor, alleen had ik dat wel iets eerder willen weten."

Twente en Heerenveen strijden allebei nog om een plekje in de play-offs om Europees voetbal en zullen hun onderlinge duel van vrijdagavond dus maar wat graag willen winnen. De wedstrijd begint om 20.00 uur.