Advocaat moet belangrijke knoop doorhakken: 'Een van topkeepers in Nederland'

Advocaat moet belangrijke knoop doorhakken: 'Een van topkeepers in Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 19 maart 2021 om 14:06vr 19-03-2021 om 14:06

Laatste update: vrijdag 19 maart 2021 om 14:23vr 19-03-2021 om 14:23

Feyenoord kan de komende weken geen beroep doen op Leroy Fer. De middenvelder heeft een kuitblessure opgelopen, zo laat trainer Dick Advocaat weten op de persconferentie in aanloop naar het Eredivisie-duel met FC Emmen.

"Op zich staat het er wel goed voor. Alleen Fer is afgevallen. Hij had op de training last van zijn kuit, dus hij is er waarschijnlijk een paar weken uit." De routinier ontbrak vorige week in de topper tegen PSV al in de basis. "Dan had ik het toch goed gezien dat hij niet helemaal fit was", grapt Advocaat, die wel goed nieuws had over Mark Diemers. "Onze vriend Diemers is ook nog niet fit. Die keert de volgende wedstrijd waarschijnlijk terug." Naast Fer en Diemers moeten ook Bart Nieuwkoop en Christian Conteh verstek laten gaan tegen Emmen.

Wie zaterdag onder de lat staat bij de Rotterdammers, wil Advocaat nog niet zeggen. Nick Marsman verkeert in uitstekende vorm, maar ook Justin Bijlow is weer fit. "Die keuze maak ik morgen. Dat heb ik de spelers ook nog niet verteld." De Feyenoord-trainer hoopt dat Bijlow tijdens de EK-duels van Jong Oranje ritme opdoet. "Dat verwacht ik zeker. Hij is één van onze topkeepers in Nederland."

De keuze is lastig voor Advocaat, geeft hij toe. "Het blijft moeilijk, maar daar moet je gewoon eerlijk in zijn. Je moet het afwegen en vertellen wat er gaat gebeuren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie moet volgens jou het seizoen afmaken als eerste keeper van Feyenoord?

Nick Marsman
71%
Justin Bijlow
29%
(1814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws