Begrip voor Oranje-selectie De Boer: Ik heb het drie jaar niet laten zien

Begrip voor Oranje-selectie De Boer: "Ik heb het drie jaar niet laten zien"

19-03-2021 19:39 Laatste update: 19:45
74

Rick Karsdorp behoort niet tot de 24-koppige selectie van bondscoach Frank de Boer en heeft daar wel begrip voor. De verdediger van AS Roma richt zich nog niet op Oranje, wel op zijn club. Karsdorp zit al vier jaar niet meer bij de selectie.

Karsdorp is aan een sterke reeks bezig en speelde dit seizoen al dertig wedstrijden voor Roma. Of hij een oproep had verwacht? "Mensen om me heen misschien. Die zeiden: nou, de selectie komt eraan, je zal er wel bij zitten. Mensen van de club misschien ook, maar ik heb er nooit over nagedacht eigenlijk", zegt Karsdorp in gesprek met Ziggo Sport.

Wedden

Meer odds

"Begrijp me niet verkeerd, ik ben een speler die voor het hoogst haalbare gaat. En het Nederlands elftal is mooi natuurlijk, zeker met het oog op het EK. Maar je hebt ook andere spelers op die positie", zegt een realistische Karsdorp. "Ik heb het drie jaar niet laten zien. Mijn oude niveau begint nu weer te komen, laat ik eerst die lijn maar doortrekken."

Karsdorp heeft drie interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan. Hij kwam voor het laatst in actie op 25 maart 2017 in de wedstrijd tegen Bulgarije.