NAC is klaar met Van Boekel: 'Gefrustreerd omdat hij in de KKD moet fluiten'

NAC is klaar met Van Boekel: 'Gefrustreerd omdat hij in de KKD moet fluiten'

Gepubliceerd: zaterdag 20 maart 2021 om 11:30za 20-03-2021 om 11:30

Bij NAC Breda hebben ze het even gehad met scheidsrechter Pol van Boekel. De scheidsrechter eiste de hoofdrol op door al na acht minuten trainer Maurice Steijn weg te sturen. Steijn is niet te spreken over Van Boekel en Anco Jansen snapt er ook weinig van.

NAC verloor vrijdag met 2-1 van FC Volendam. De openingsgoal van Samuele Mulattieri viel al na zeven minuten. Steijn had het gevoel dat die niet geteld had mogen worden. "In mijn optiek werd er een overtreding op Dion Malone gemaakt", verklaart Steijn bij ESPN zijn frustratie. "En niet alleen ik, ik zag ook een aantal spelers protesteren. Daarop reageerde ik eerst richting de grensrechter, vervolgens richting de scheidsrechter."

"Als ik wil dat mijn spelers scherp aan de wedstrijd beginnen, verwacht ik dat ook van de leidsmannen. Dat zei ik tegen hem", zegt Steijn. "Hij kwam toen naar de bank om me geel te geven, waarop ik hem een half applaus gaf. Ik dacht dat we het als ervaren mannen op konden lossen, maar blijkbaar kon dat niet."

"Het klappen is misschien niet zo volwassen, maar als je zolang meeloopt kun je dat als mannen onder elkaar oplossen", aldus Steijn. "Dan schat je de emotie van het moment een beetje in. Meestal hebben we jonge mannetjes in onze competitie en als je dan zo'n ervaren man hebt, verwacht ik dat hij het met een beetje autoriteit op kan lossen. Maar dat heeft hij niet, dus vond hij het leuk om mij weg te sturen. Ik denk het wel, volgens mij was hij er niet rouwig om."

Jansen deelt de mening van Steijn. "Ik vond het een beetje kinderachtig om onze trainer weg te sturen. Als je Van Boekel bent en in de Keuken Kampioen Divisie moet fluiten en je geeft binnen vijf seconden twee keer geel, dan denk ik: kom op. Het lijkt op frustratie omdat hij in de Keuken Kampioen Divisie moet fluiten. Geef gewoon geel, dan heb je je punt toch gemaakt? Als we alle emotie uit het voetbal moeten halen, kom op man. Dat heb ik tegen hem gezegd", zegt Jansen, die overigens wel vindt dat NAC meer had moeten doen om de nederlaag te voorkomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Begrijp je de frustratie van NAC?

Ja
54%
Nee
46%
(1271 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws