Boilesen: 'Als ik De Boer of Overmars zag, deden ze alsof ik niet bestond'

Boilesen: 'Als ik De Boer of Overmars zag, deden ze alsof ik niet bestond'

21-03-2021 11:58 Laatste update: 12:05
88

Nicolai Boilesen kwam tussen 2011 en 2015 tot 72 wedstrijden namens de hoofdmacht van Ajax, maar vertrok pas in 2016. De Deense linksback droeg in het voorjaar van 2015 nog de aanvoerdersband, maar was in het seizoen daarna persona non grata in Amsterdam.

Boilesen wilde zijn contract niet verlengen en werd vervolgens kaltgestellt door Ajax. "Ik weet nog dat ik op trainingscomplex De Toekomst kwam en mijn rugnummer kwijt was, zonder dat ik daarover was ingelicht", blikt hij terug in gesprek met de NOS. "Ik heb een jaar getraind met Jong Ajax, mocht geen wedstrijd meer spelen. Als ik Frank de Boer of Marc Overmars (toenmalig hoofdtrainer en directeur spelersbeleid, red.) op de club tegenkwam, deden ze alsof ik niet meer bestond."

In diverse media verscheen nieuws over een op handen zijnde transfer naar het Italiaanse Genoa. Boilesen zelf wist echter van niets. "De clubs zouden er al uit zijn. Maar bij de club wisten ze bijna niet eens wie ik was. Toen het niet doorging, leek ik dus voor de buitenwereld degene die niet wilde." Het was niet bevorderlijk voor zijn reputatie: toen Boilesen later met FC Kopenhagen terugkwam in Amsterdam, werd hij uitgefloten door een deel van de Ajax-aanhang. "Wat me misschien nog wel het meeste steekt, is dat ik altijd word herinnerd aan dat ene jaar. Maar in de zes jaar daarvoor ben ik echt van de club, de mensen en de stad gaan houden."

Dit seizoen maakt Brian Brobbey een vergelijkbare move: de spits heeft ervoor gekozen om niet bij te tekenen en vertrekt komende zomer naar RB Leipzig. Beide partijen gaan er echter wél alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten. "Het zou mooi zijn als ze nu op een andere manier met dit soort dingen omgaan dan in mijn tijd", aldus Boilesen, die vond dat Ajax zich 'ijskoud' opstelde. "Ik had maar met twee mensen problemen", doelt hij op De Boer en Overmars. "Ik vind Frank een goede trainer, een grote persoonlijkheid. Ik had hem al in de A-jeugd, toen ik als 17-jarige bij Ajax kwam. En later liet hij me debuteren in het eerste. Misschien doet het daarom wel nog meer pijn dat het allemaal zo gelopen is, omdat je dat juist van hem niet verwacht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie