Arnesen opgelet: elf transfervrije of aantrekkelijke opties voor Feyenoord

Arnesen opgelet: elf transfervrije of aantrekkelijke opties voor Feyenoord

25-03-2021 11:30 Laatste update: 26-03-2021 20:28
206

In de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen zal Feyenoord creatief moeten zijn. Door de nijpende financiële situatie zullen grote transferklappers vermoedelijk uitblijven, al is er wel degelijk het een en ander mogelijk. VoetbalPrimeur zet een aantal transfervrije - of goedkope - opties op een rij.

Algemeen directeur Mark Koevermans deed vorige week een noodoproep aan de seizoenskaarthouders en verzocht ze vriendelijk om geen gebruik te maken van de mogelijkheid tot restitutie vanwege het gemiste aantal wedstrijden. Het zegt alles over de financiële situatie van Feyenoord op dit moment. Maar hoe slecht die ook is, er zullen nieuwe spelers moeten komen.

En dus helpen we technisch directeur Frank Arnesen een handje. De Deen zal het vooral moeten hebben van transfervrije spelers, spelers die bijna uit hun contract lopen en oude bekenden die niet de hoofdprijs kosten en bereid zijn Feyenoord te helpen. We zijn tot het volgende lijstje gekomen.

Jonas Svensson (AZ)
Ervaren, transfervrij en een goede bekende van Arne Slot. De nieuwe trainer van Feyenoord heeft al een lijntje uitgegooid richting de Noor, maar lijkt weinig kans van slagen te hebben. Svensson heeft zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar het buitenland. Of is hij nog over te halen?

Armando Obispo (PSV)
Een doorbraak in Eindhoven lijkt er niet meer in te zitten voor het oogappeltje van Aad de Mos, die ooit voorspelde dat Obispo beter zou worden dan Matthijs de Ligt. De 22-jarige verdediger speelde dit seizoen nog geen minuut in PSV 1, mede dankzij een blessure, en is aan het einde van het seizoen transfervrij. Althans, als PSV de optie in zijn contract niet licht. 

Jordy Clasie (AZ)
Clasie is aan het einde van het seizoen transfervrij en dus gratis op te pikken bij AZ. Het verhaal gaat dat Slot zelfs al gesproken heeft met Clasie over een eventuele overstap naar Feyenoord, maar dat wordt door z'n management desgevraagd afgedaan als 'onzin'. Ziet Feyenoord een derde termijn van Clasie in De Kuip zitten? Hij was na zijn vertrek in 2015 naar Southampton de duurste Feyenoorder aller tijden en straalt in alles Feyenoord uit.



Micky van de Ven (FC Volendam)
Hét grote talent uit de Keuken Kampioen Divisie. Het is duidelijk dat de pas negentienjarige aanvoerder van FC Volendam toe is aan een stap hogerop. Feyenoord heeft Van de Ven torenhoog op de lijst staan en Slot zat zelfs al voor hem op de tribune. Nadeel voor Feyenoord is dat de halve Eredivisie achter hem aanzit, AZ wordt ook genoemd. De vraagprijs zal vermoedelijk op enkele miljoenen euro's liggen.

Erik Pieters (Burnley)
Wie niet waagt, wie niet wint. Toegegeven, dit zou een stunt van jewelste zijn voor Feyenoord: een achttienvoudig Oranje-international met veel Premier League-ervaring. Pieters ligt nog tot het einde van het seizoen vast bij Burnley. Hij zal elders ongetwijfeld meer kunnen verdienen, maar wellicht is hij met wat tekengeld te verleiden tot een terugkeer naar de Eredivisie. Het is het proberen waard.

Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg)
Wat is Bruma na dit seizoen van plan? Zijn contract bij Wolfsburg loopt over een paar maanden af en dus kan hij gaan en staan waar hij wil. Wellicht als vervanger van Eric Botteghin? Het zou de cirkel rondmaken voor de verdediger die in 2007 vertrok uit de jeugdopleiding van Feyenoord.



Melayro Bogarde (TSG Hoffenheim)
Een terugkeer in De Kuip? Bogarde is jong (18), na dit seizoen transfervrij en met wat Bundesliga-ervaring bijzonder interessant voor Feyenoord, ook met het oog op de toekomst. Ondertussen liggen ook andere clubs op de loer.

Rafael Santos Borré (River Plate)
Mocht Feyenoord in de zoektocht naar een spits op de buitenlandse tour gaan, dan doet de club er goed aan om eens rond te kijken bij River Plate. Santos Borré (25) heeft de smaak flink te pakken en scoorde in 2021 al vijf keer in zes wedstrijden. Én hij is aan het einde van dit seizoen transfervrij. Misschien dat landgenoot Luis Sinisterra een goed woordje kan doen.

Nick Viergever (PSV)
Hans Kraay jr. tipte Viergever meermaals bij Feyenoord, maar vergiste zich wel in zijn contractstatus. Viergever is namelijk niet transfervrij, maar ligt nog tot 2022 vast bij PSV. En dus zal er een (bescheiden) transfersom op tafel moeten komen. Een transfer naar Feyenoord zou pikant zijn (Viergever speelde voor Ajax en AZ), maar je weet wel wat je in huis haalt. Hij scoort vrijwel altijd een voldoende en zakt zelden door het ijs.

Armando Broja (Chelsea)
De door Vitesse van Chelsea gehuurde spits laat zich met 9 doelpunten in 22 wedstrijden zien in Arnhem. Het zal de marktwaarde van Broja ongetwijfeld doen stijgen, al is het voordeel wel dat zijn contract hierna nog maar één jaar doorloopt. Met de nodige inkomsten uit verkopen moet Feyenoord in staat zijn om Broja naar De Kuip te halen, mits de spits uit Albanië dat zelf ook ziet zitten.

Bruno Martins Indi (Stoke City)
Ook de naam van Martins Indi zingt momenteel rond in De Kuip. Hij zou eveneens op het lijstje staan van Slot. De AZ-huurling ligt na dit seizoen nog één jaar vast bij Stoke City en levert de club dus niet meer de absolute hoofdprijs op. Martins Indi kan bij Feyenoord voor extra defensieve zekerheid zorgen. Hij vormde destijds samen met Stefan de Vrij een sterk centraal duo.

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Hebben we iemand over het hoofd gezien? Drop je eigen suggesties in de comments hieronder!