'Ajax wacht tot april met onderhandelingen over doelman en denkt aan lager bedrag'

'Ajax wacht tot april met onderhandelingen over doelman en denkt aan lager bedrag'

Gepubliceerd: zondag 21 maart 2021 om 15:36zo 21-03-2021 om 15:36

Laatste update: zondag 21 maart 2021 om 15:55zo 21-03-2021 om 15:55

Braziliaanse media melden dat Ajax binnenkort om de tafel gaat met Flamengo over doelman Hugo Souza. De Braziliaanse keeper werd door een scout van Ajax bekeken in het duel met Resende. Souza maakte daarin een fout, maar dat heeft geen invloed op de belangstelling van de Amsterdammers.

Dat meldt het lokale Jornal O Dia. Volgens de krant uit Rio de Janeiro was Ajax aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen Flamengo en Resende (4-1). Souza ging in de fout, maar daar kijkt de Amsterdamse club volgens O Dia doorheen. Souza blijft naar verluidt doelwit nummer één voor de keeperspositie van Ajax.

Ajax wilde naar Brazilië vliegen om met Flamengo te onderhandelen over Souza, maar omdat de situatie rond het coronavirus is verslechterd, is dat bezoekje uitgesteld naar april. De afspraak blijft echter wel staan.

De Braziliaanse tak van Goal meldde deze week dat Ajax een bedrag van acht tot tien miljoen euro in gedachten had voor Souza, maar O Dia laat een ander geluid horen. De krant schrijft dat Ajax in eerste instantie denkt aan een bedrag van vier miljoen euro voor zeventig procent van de transferrechten voor de 22-jarige doelman. Flamengo heeft nu 90% van de rechten, Souza bezit de rest. Flamengo is op de hoogte van de interesse van Ajax en is bereid te onderhandelen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws