De Boer: 'Bijna zeker dat hij bij Oranje had gezeten als hij zo door was gegaan'

De Boer: 'Bijna zeker dat hij bij Oranje had gezeten als hij zo door was gegaan'

21-03-2021 15:52
26

Ronald de Boer is bijzonder gecharmeerd van Cody Gakpo. De 21-jarige aanvaller is volgens de ESPN-analist een realistische kandidaat om met Oranje naar het EK te gaan.

De Boer noemt Gakpo een 'revelatie'. "Hij had het natuurlijk al laten zien onder Mark van Bommel, maar ik vind hem echt geweldig", aldus de oud-international. "Hij heeft heel veel potentie, scorend vermogen en zorgt altijd voor dreiging. En hij is ook zó vast in zijn schoten. Echt een wapen."

Een enkelblessure wierp Gakpo de laatste maanden terug, maar inmiddels is de geboren Eindhovenaar weer basisspeler onder trainer Roger Schmidt. "Het is jammer dat er even een kink in de kabel kwam met die rotblessure, maar het blijft natuurlijk een heerlijke speler."

Ook het Nederlands elftal is haalbaar voor Gakpo, denkt de broer van de bondscoach. "Als hij zo door was gegaan met z'n goals en assists, weet ik bijna zeker dat hij erbij had gezeten. Hij zal honderd procent aan het EK denken." Gakpo werd deze week opgenomen in de definitieve selectie van Jong Oranje voor de groepsfase van het EK.