Schmidt ontgoocheld: 'Ik heb geen tegenstander gezien die veel beter is dan PSV'

Schmidt ontgoocheld: 'Ik heb geen tegenstander gezien die veel beter is dan PSV'

21-03-2021 17:52
182

Roger Schmidt is niet te spreken over de prestatie van de PSV-spelers in de verloren topper tegen AZ (2-0). Het afmaken van kansen is hét probleem van zijn ploeg, ziet de Duitse trainer.

De kleedkamerdeur van PSV bleef na afloop lang dicht en dat was niet zonder reden. "Het is teleurstellend, het is altijd weer hetzelfde verhaal", verzucht Schmidt bij ESPN. "Wij creëren veel kansen, de tegenstander niet. Maar zij scoren wel. Wij pakken onze momenten niet om de wedstrijd te beslissen."

"We hadden in de eerste helft vier, vijf, zes, zeven kansen om een goal te maken. Het is vergelijkbaar met de wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en ADO Den Haag. Daardoor hebben we al veel punten verloren, dat moeten we veranderen. Dit is ongelukkig, want we verdienden dit niet."

"Het is vervelend dat het altijd dit verhaal is in onze wedstrijden. Uiteindelijk moeten we accepteren dat we een paar issues hebben. In de aanval, maar ook verdedigend. We geven de goals te makkelijk weg. AZ scoort in twee wedstrijden vijf keer tegen ons en niet één goal viel uit een grote kans. Dat is iets wat we moeten verbeteren."

Door de nederlaag deelt PSV nu de tweede plek met AZ. Schmidt: "We hebben veel wedstrijden gewonnen, nu moeten we in de laatste zeven wedstrijden vechten voor de tweede plek. Natuurlijk ben ik ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken. Ik heb vandaag geen tegenstander gezien die veel beter is dan PSV."