Noodgedwongen wissel bij Jong Oranje: Timber haakt af, Geertruida zijn vervanger

Noodgedwongen wissel bij Jong Oranje: Timber haakt af, Geertruida zijn vervanger

21-03-2021 18:50 Laatste update: 18:59
54

Lutsharel Geertruida gaat toch mee naar het EK O21 met Jong Oranje. De Feyenoord-back vervangt Jurriën Timber, die geblesseerd af moet haken. De officiële reden van het afhaken van Timber is vanwege 'ziekte', maar verschillende media melden inmiddels dat hij positief is getest op corona.

KNVB maakt zondagavond via officiële kanalen bekend dat Geertruida Timber zal vervangen op het EK. Het is het debuut in de selectie van Jong Oranje voor de Feyenoord-back, die dit seizoen een uitstekende indruk maakt. Timber maakte daarentegen al zijn debuut in het elftal van bondscoach Erwin van de Looi. Hij speelde op 4 september 2020 mee in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Wit-Rusland.

De groepsfase van het EK wordt tussen 24 en 31 maart afgewerkt. Jong Oranje is ingedeeld in een groep met de leeftijdsgenoten van Roemenië, Duitsland en Hongarije. De wedstrijden worden afgewerkt op Hongaarse bodem. Op 24 maart speelt Jong Oranje tegen Jong Roemenië, op 27 maart wacht Jong Duitsland en op 30 maart wordt er gespeeld tegen Jong Hongarije.