Koeman lovend na monsterscore Barça: 'Denk dat dat het allerbelangrijkste is'

Koeman lovend na monsterscore Barça: 'Denk dat dat het allerbelangrijkste is'

22-03-2021 06:55 Laatste update: 06:57
11

Voor Sergiño Dest is de competitiewedstrijd tegen Real Sociedad van zondagavond er niet een om snel te vergeten. De oud-Ajacied maakte zijn eerste twee competitietreffers in dienst van FC Barcelona, op de verjaardag van zijn coach Ronald Koeman.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er na afloop van de met 1-6 gewonnen wedstrijd tegen Real Sociedad een grote glimlach op het gezicht van Dest prijkte. "Ik denk dat dit systeem heel goed bij mij past", steekt de Amerikaanse back van wal. "Ik heb meer ruimte om mijn eigen ding te doen op het veld. Ik verkeer in een goede vorm en moet dat zien vast te houden."

Wedden

Meer odds

 Ook zijn trainer zag dat Dest, maar ook de rest van de spelers van Barcelona een zeer sterke indruk maakten op bezoek bij Sociedad. "Ik denk dat het allerbelangrijkste van vandaag is dat we hebben laten zien dat we erg sterk zijn", jubelde de jarige Koeman na afloop. "Zes goals maken op bezoek bij Real Sociedad is ongelofelijk. De beginfase was lastig, ook al domineerden we de wedstrijd."

Tien minuten voor rust opende Antoine Griezmann de score, waarna Barça in een mum van tijd uitliep naar een comfortabele 0-4 voorsprong. "De efficiëntie van het team ligt ten grondslag aan de overwinning", sluit Koeman af. Door de overtuigende zege klimt Barcelona weer naar plaats twee op de ranglijst. Koploper Atlético Madrid heeft een voorsprong van vier punten, Real Madrid heeft weer twee punten minder dan Barcelona. Met nog tien speelrondes te gaan in de Primera División, belooft het een spannend slot te worden van de competitie met de huidige stand van zaken.