Begrip voor Brobbey-vertrek: 'Hij is niet alleen een sterk gebouwde aanvaller'

Begrip voor Brobbey-vertrek: 'Hij is niet alleen een sterk gebouwde aanvaller'

22-03-2021 11:40
46

Ferdi Vierklau ziet dat Ajax in Brian Brobbey een groot talent verliest, maar heeft begrip voor de beslissing van de negentienjarige spits. De sterke aanvaller mocht zondagavond tegen ADO Den Haag in de basis beginnen en was eenmaal trefzeker.

Vlak na rust werd Brobbey door zijn trainer Erik ten Hag naar de kant gehaald, maar desondanks heeft Vierklau de fysieke sterke aanvaller opgenomen in het Elftal van de Week van De Telegraaf. "Hij was voortdurend aanspeelbaar en heel doelgericht. Brobbey is niet alleen een sterk gebouwde aanvaller, maar ook een jongen die het spelletje ziet", luit het oordeel van de oud-verdediger van de Amsterdammers.

Dat Brobbey na dit seizoen vertrekt naar het Duitse RB Leipzig begrijpt Vierklau wel. "Het is jammer dat Brobbey na dit seizoen bij Ajax vertrekt, maar met Sébastien Haller voor zich vind ik het wel een logische keuze." Door de zeer eenvoudige 5-0 zege op ADO lijkt Ajax zich op de kunnen maken voor het landskampioenschap. Directe achtervolgers PSV en AZ volgen op elf punten achterstand op de ranglijst, met nog zeven speelrondes op het programma. Ajax speelt zelfs nog acht competitiewedstrijden.