Jong Oranje-aanvaller dubt over toekomst: 'Turkije wil mij er graag bij hebben'

Jong Oranje-aanvaller dubt over toekomst: 'Turkije wil mij er graag bij hebben'

23-03-2021 07:27
98

Hoewel er donderdag geen fans aanwezig zijn in het Atatürk-stadion, wacht het Nederlands elftal een heet avondje tijdens het WK-kwalificatieduel met Turkije. Dat voorspelt Ferdi Kadioglu, die bij Fenerbahçe samenspeelt met enkele Turkse internationals.

"Ze hebben zich in een poule met wereldkampioen Frankrijk als groepswinnaar geplaatst. Dat geeft aan hoe sterk ze zijn", zegt de 21-jarige aanvaller van Jong Oranje in De Telegraaf. Volgens hem beschikt Turkije over een mix van ervaren spelers en grote talenten. "Merih Demiral speelt bij Juventus, Cengiz Ünder en Caglar Soyuncu komen uit voor Leicester City en Ozan Kabak voor Liverpool. Maar ook aanvoerder Burak Yilmaz van Lille en Hakan Calhanoglu van AC Milan staan bij topclubs onder contract."

Kadioglu moet zelf nog beslissen of hij voor Oranje of Turkije wil uitkomen. "Het is een moeilijke keuze. Ik ben aan het begin van het seizoen benaderd door Turkije en heb onder meer met de bondscoach gesproken (Senol Günes, red.). Ze willen mij er graag bij hebben, maar ik heb bedenktijd gevraagd. Ik ben er nog niet uit. Ik wil er goed over nadenken, want de keuze zal bepalend zijn voor de rest van mijn carrière."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie