'Zou mij niet verbazen als Frank de Boer Stekelenburg eerste keeper maakt op EK'

'Zou mij niet verbazen als Frank de Boer Stekelenburg eerste keeper maakt op EK'

23-03-2021 09:11
103

Sander Westerveld is duidelijk over de keepersdiscussie rond het Nederlands elftal. Wat hem betreft verdedigt Jasper Cillessen of Maarten Stekelenburg het Oranje-doel tijdens het EK komende zomer. Tim Krul is zijn derde keus.

"Als alle keepers fit zijn, is Cillessen mijn eerste keeper", zegt de zesvoudig international tegen Voetbal International. "Krul heeft het goed gedaan en kun je bij een EK goed gebruiken, vooral met penalty's, dat is zijn specialisme. Maar ik denk dat Cillessen in potentie een completere keeper is dan Krul. En hij heeft bij het Nederlands elftal altijd goed gespeeld, ik kan weinig fouten bedenken die hij heeft gemaakt tijdens een interlandperiode. Hij is goed in alles, hij is heel compleet en ik denk dat wat dat betreft hij een streepje voor heeft op Krul."

Westerveld ziet niet Krul, maar Stekelenburg zelfs als belangrijkste stand-in van Cillessen. "Als Cillessen geblesseerd is, dan vind ik Stekelenburg de eerste keeper voor het EK. Ook vóór Krul. Als Stekelenburg tot het einde van het seizoen speelt bij Ajax, vind ik dat je hem zelfs eerste keeper kunt maken bij het EK. Hij heeft alle ervaring. In het verleden heb ik al eens gezegd dat hij de perfecte Nederlands elftal-keeper is. Hij is heel allround, hij is eigenlijk een beetje Cillessen, maar dan net iets groter en net iets sterker en net iets meer ervaring."

Hoewel Cillessen zijn voorkeur geniet, zou Westerveld het niet gek vinden als de routinier van Ajax straks keept op het EK. "Het zou mij niet verbazen als Frank de Boer hem eerste keeper maakt, want in potentie is dat de ideale keeper. Die heeft alles. En wat hij nog meer voor heeft op Cillessen: hij heeft een WK-finale gespeeld. En hij heeft lengte, daarin ligt hij misschien net iets voor op Cillessen."