Malacia verbaasd over ophef rond 'ruzie' met Berghuis: 'Klopt niets van'

Malacia verbaasd over ophef rond 'ruzie' met Berghuis: 'Klopt niets van'

23-03-2021 10:17 Laatste update: 10:41
61

Tyrell Malacia ontkent dat hij het op het trainingsveld van Feyenoord aan de stok heeft gekregen met aanvoerder Steven Berghuis. De linksback geeft eveneens aan dat er ook geen sprake is van onderlinge irritaties in de spelersgroep van de Rotterdammers.

Malacia reageerde voor de camera van RTV Rijnmond verbaasd op de ontstane ophef over een mogelijke ruzie tussen hem en aanvaller Berghuis. "Dat stuurde iemand mij inderdaad ook door", begint Malacia, die tegelijkertijd zijn schouders ophaalt. "Klopt niets van."

De aanvallend ingestelde verdediger beaamt wel dat Feyenoord momenteel in een lastige fase zit, maar dat er onderling geen irritaties zijn tussen spelers onderling en tussen de spelers en technische staf. "Onderling ligt het allemaal goed in de groep, alleen lukt het in de wedstrijden niet altijd om het naar voren te brengen."

Ook het gerucht dat er problemen zouden zijn tussen de spelersgroep en Advocaat wordt door Malacia ontkracht. "Ik heb geen problemen met de trainer, we kunnen het gewoon goed met elkaar vinden." Ook is Malacia niet op de hoogte van conflicten tussen Advocaat en andere spelers. "Zou ik niet weten, daar heb ik het niet over met anderen."

Malacia maakt zich momenteel met Jong Oranje op voor het aankomende EK, waar hij zo maar eens als basisspeler aan kan beginnen. De linksback van Feyenoord concurreert met Paris Saint-Germain verdediger Mitchel Bakker voor een plekje bij de eerste elf. Het blijft voor Malacia nog even afwachten of hij wel of geen basisplaats krijgt van bondscoach Erwin van de Looi. "Dat zou kunnen, maar bij (Bakker, red.) hij heeft wel de hele kwalificatie gespeeld toen ik er niet was vanwege een blessure. Ik weet niet hoe de trainer daar over denkt."