De Graafschap-voorzitter krijgt boete voor 'Fuck Steijn'-tweet: 'Beetje apart'

De Graafschap-voorzitter krijgt boete voor 'Fuck Steijn'-tweet: 'Beetje apart'

23-03-2021 14:41 Laatste update: 15:55
20

De Graafschap-voorzitter Martin Mos moet een boete van 500 euro betalen voor een tweet waarin hij NAC-trainer Maurice Steijn uitschold. Volgens de aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Mos de gedragscode geschonden.

Op 12 maart stuurde Mos de tweet de wereld in: 'Yes! Love my club! Fuck Steijn!' Dat deed de voorzitter naar aanleiding van een interview van Steijn, waarin hij openlijk sprak over de aanstaande overstap van Ralf Seuntjens van De Graafschap naar NAC Breda. Steijn kondigde de transfer al voor de contractondertekening aan.

"Ik ben benieuwd of hij daar ook een boete voor krijgt", zegt Mos in een reactie aan REGIO8. "Hij doet uitlatingen over een speler die tot 30 juni bij ons onder contract staat zonder dat wij zijn ingelicht. Dat is natuurlijk een beetje apart." Over de boete van 1000 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk, wil hij niks kwijt. "Je kan raden wat ik ervan vind, maar ik heb geen zin om mij er verder druk over te maken. Ik heb het ook gewoon langs me heen laten gaan."

Mos, die vijf jaar geleden ook al beboet werd voor een tweet, blijft actief op Twitter. "Ik blijf gewoon mezelf en als ik wil twitteren, dan twitter ik. Volgens mij hebben we vrijheid van meningsuiting en mag ik zeggen wat ik vind", aldus Mos, 'die verder niks tegen NAC heeft'. "Dit ging puur over Steijn."