Zeefuik: 'Ben ik altijd gecharmeerd van geweest, is nog steeds mijn club'

Zeefuik: 'Ben ik altijd gecharmeerd van geweest, is nog steeds mijn club'

23-03-2021 15:44 Laatste update: 24-03-2021 15:37
11

Deyovaisio Zeefuik maakte afgelopen zondag zijn eerste doelpunt voor Hertha BSC tegen het geplaagde Bayer Leverkusen, dat trainer Peter Bosz dinsdag op straat zette. De Hertha-verdediger ziet in AC Milan nog steeds 'zijn club' en hoopt op EK-succes met Jong Oranje.

Zeefuik keek in het verleden al graag naar AC Milan, vooral vanwege de sterke verdediging van I Rossoneri. "Ik was zo'n sterke, toffe aanvaller die snel was maar ook heel goed kon verdedigen", begint Zeefuik in gesprek met ELF Voetbal. Hij werd uiteindelijk omgetoverd tot een verdediger. "Op YouTube keek ik graag naar Alessandro Nesta en Paolo Maldini. Ik vind verdedigende acties mooi om naar te kijken. Daarom ben ik altijd gecharmeerd geweest van Milan, het is nog steeds mijn club."

Wedden

Meer odds

Zeefuik maakt zich inmiddels klaar voor het EK O21 met Jong Oranje. Hij heeft vertrouwen in een goede groepsfase. "We hebben veel kwaliteit in het team. We zijn echt goed. Ik verwacht een goede groepsfase van ons, ik ben niets anders gewend. We hoeven voor niemand bang te zijn. Het is belangrijker om te focussen op wat wij zelf kunnen en niet zozeer op wat andere landen kunnen", sluit hij af.