De Boer begrijpt Liverpool-standpunt omtrent Van Dijk: 'Dat zouden wij ook doen'

De Boer begrijpt Liverpool-standpunt omtrent Van Dijk: 'Dat zouden wij ook doen'

23-03-2021 17:33
19

Frank de Boer kan wel begrijpen dat Liverpool al uitspraken heeft gedaan over het al dan niet deelnemen aan het EK van Virgil van Dijk. De bondscoach van Oranje heeft, in tegenstelling tot collega-trainer Jürgen Klopp, de hoop echter nog niet opgegeven.

De Duitse manager van Liverpool liet optekenen dat hij niet verwacht dat Van Dijk, die herstelt van een kruisbandblessure, het EK gaat halen en dinsdag werd De Boer met die woorden geconfronteerd. "Als trainer van Liverpool en als vertegenwoordiger van de club kan ik heel goed begrijpen dat je dit standpunt inneemt", zegt de keuzeheer van Oranje op een persconferentie, opgetekend door Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Je wil natuurlijk helemaal geen druk op Virgil zetten en dat zouden wij ook doen", spreekt De Boer zijn begrip uit. "Er kunnen allemaal tegenslagen komen. Een week of twee tegenslag kan betekenen dat hij geen wedstrijden voor Liverpool kan spelen en dan kan ik me voorstellen dat zij zeggen dat hij zich maar op volgend seizoen moet gaan richten. Uiteindelijk moet hij zelf ook een goed gevoel hebben en ik ben in ieder geval blij dat hij op de goede weg is."

Van Dijk raakte in oktober 2020 geblesseerd tijdens de Merseyside Derby. Jordan Pickford, keeper van Everton, kwam veel te wild in en torpedeerde de captain van Oranje.