'Als ik mezelf zie op de trainingen, weet ik dat ik in de Ajax-basiself meekan'

'Als ik mezelf zie op de trainingen, weet ik dat ik in de Ajax-basiself meekan'

23-03-2021 19:21
121

Zakaria Labyad is ervan overtuigd dat er nog steeds een mooie toekomst voor hem in het verschiet ligt bij Ajax. De aanvallende middenvelder, die voor de winterstop vaak als spits speelde in Amsterdam, weet dat hij meekan in de Ajax-basis.

De start van het seizoen verliep voorspoedig voor Labyad. Hij knokte zich in de basis en maakte de nodige minuten als 'nummer 9'. "Voor de winterstop heb ik mijn waarde voor dit elftal kunnen laten zien met goals en assists. Ik weet ook dat ik het kan, nog steeds. Alleen maak ik nu wat minder minuten", vertelt hij op de clubwebsite van Ajax.

Labyad is van mening dat hij goed genoeg is voor de Ajax-basis. "Als ik mezelf terugzie op de trainingen, weet ik dat ik in de basiself meekan. Natuurlijk spelen er nu ook goede spelers. Maar ik ben hier om te slagen en dat is nog steeds wat ik wil", vervolgt Labyad, die te maken kreeg met kritiek van buitenaf. "Wij voetballers zijn ook mensen, hebben ook gevoel. Ik probeer kritiek van de juiste mensen aan te nemen. Zo heb ik dat mijn hele carrière gedaan."

Labyad heeft inmiddels al 50 officiële wedstrijden gespeeld voor Ajax en hoopt dat er nog veel gaan volgen. "Nu ga ik voor honderd. Ik wil zoveel mogelijk spelen en belangrijk zijn voor de club. Voor Ajax spelen is de droom van iedere jongen", sluit hij af.