Mooie transfer voor Leerdam in VS: van Seattle Sounders naar club van Beckham

Mooie transfer voor Leerdam in VS: van Seattle Sounders naar club van Beckham

23-03-2021 19:33
14

Een mooie stap voor Kelvin Leerdam in de Amerikaanse Major League Soccer. De verdediger maakt de overstap van Seattle Sounders naar het Inter Miami van David Beckham.

Dat maakt Inter Miami via de officiële kanalen bekend. Leerdam tekent een contract voor drie seizoenen en komt transfervrij over. De rechtsback sluit na de interlandperiode met Suriname aan bij de selectie van Inter Miami.

"Kelvin is een dynamische, aanvallende back die weet hoe het is om te winnen in deze competitie", zegt Chris Henderson, Chief Soccer Officer en Sporting Director van Inter Miami. "Hij is een geweldige toevoeging aan onze selectie en we kijken ernaar uit om hem in het team te voegen na zijn verplichtingen bij het nationale elftal."

Leerdam kwam in Nederland in actie voor onder meer Feyenoord en Vitesse, alvorens de overstap naar Seattle Sounders te maken. Daar won hij drie Western Conference-titels (2017, 2019 en 2020) en één keer de MLS Cup (2019). In totaal kwam hij in meer dan honderd officiële wedstrijden voor Seattle Sounders in actie.